Αν το σπίτι σου έχει ένα μικρό σαλόνι τότε γνωρίζεις πόσο δύσκολο είναι να το διακοσμήσεις! Σε περίπτωση που βάλεις όλο όσα θα ήθελες μέσα ο χώρος θα δείχνει φορτωμένος και κλειστοφοβικός. Έτσι, το τελευταίο πράγμα που θα θέλεις θα είναι να περάσεις χρόνο εκεί.

Ένα μικρό σαλόνι όμως δε σημαίνει απαραίτητα ένα σαλόνι χωρίς στυλ. Όσο μικρός κι αν είναι ο χώρος μπορεί ακόμα να δείχνει στιλάτος και προσεγμένος με μερικά απλά κόλπα. Ανακάλυψε λοιπόν 8 tips για να διακοσμήσεις τέλεια ένα μικρό σαλόνι!

1. Επίλεξε τις σωστές κουρτίνες

σαλόνι με φυσικό φως φωτεινό

Σίγουρα γνωρίζεις ότι το φως βοηθά πολύ το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος απ’ ότι είναι. Αν λοιπόν είσαι τυχερή και το σαλόνι σου είναι αρκετά φωτεινό, μην εμποδίζεις αυτό το φως τοποθετώντας βαριές και σκούρες κουρτίνες. Προτίμησε ελαφριά υφάσματα και ανοιχτά χρώματα, ώστε να μπαίνει όσο το δυνατό περισσότερο φυσικό φως και να «ανοίγει» το χώρο.

2. Τοποθέτησε ένα μεγάλο χαλί

μεγάλο μπλε χαλί μικρό σαλόνι

Ένα μεγάλο χαλί στο σαλόνι σου βοηθάει ώστε ο χώρος να δείχνει μεγαλύτερος. Επίλεξε λοιπόν ένα χαλί, υπολογίζοντας τις διαστάσεις έτσι ώστε να καλύπτει ακόμα και τον καναπέ σου, ακόμα κι αν αυτό σου φαίνεται περιττό. Έτσι, θα δημιουργηθεί η αίσθηση ενός ενιαίου χώρου, μεγαλύτερου απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα.

3. Εκμεταλλεύσου τους τοίχους τοποθετώντας ράφια

ράφια τοίχου μικρό σαλόνι

Τα ράφια στα σαλόνι, πέρα από μια πολύ ωραία ιδέα διακόσμησης, έχουν και πρακτικό σκοπό. Έτσι λοιπόν, σε ένα μικρό σαλόνι μπορούν να λειτουργήσουν και ως αποθηκευτικός χώρος. Εκτός λοιπόν από διακοσμητικά μπορείς να τοποθετήσεις στα ράφια ακόμα και βιβλία. Έτσι, αν τοποθετήσεις αρκετά ράφια μπορεί να μη χρειαστεί να τοποθετήσεις μια βιβλιοθήκη, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χώρο.

4. Διάλεξε το σωστό καναπέ

διθέσιος καναπές σαλονιού γκρι

Μπορεί ένας μεγάλος καναπές γωνία να είναι το όνειρο σου. Ωστόσο, αν το σαλόνι σου είναι μικρό πιθανό να μην μπορείς να τον τοποθετήσεις εκεί και να χρειαστεί να βρεις ένα άλλο στυλ καναπέ. Αν λοιπόν μένεις μόνη σου χωρίς οικογένεια δεν υπάρχει λόγος να στριμώχνεις ένα μεγάλο καναπέ σε ένα περιορισμένου μεγέθους σαλόνι. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φορτώσεις το χώρο και να τον κάνεις να μοιάζει ακόμα μικρότερος. Στην περίπτωση αυτή ένας διθέσιος καναπές θα σε εξυπηρετούσε καλύτερα αφού θα ταιριάζει περισσότερο στο χώρο.

5. Τοποθέτησε καθρέπτες στους τοίχους

μεγάλος στρόγγυλος καθρέπτης τοίχος γαλάζιος

Το τρικ με τους καθρέπτες είναι γνωστό: λόγω της αντανάκλασης που δημιουργούν κάνουν το χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος. Κρέμασε λοιπόν μεγάλους καθρέπτες στους τοίχους ώστε να ανοίγει ο χώρος!

6. Διάλεξε γυάλινα έπιπλα

τραπέζι σαλονιού καθρέπτης

Εκτός από τους καθρέπτες που μπορείς να τοποθετήσεις στους τοίχους του σαλονιού σου, μπορείς επίσης να το διακοσμήσεις με γυάλινα έπιπλα. Έτσι, ένα γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού θα ήταν μια έξυπνη και πρωτότυπη λύση για να μοιάζει πιο μεγάλο το σαλόνι σου.

7. Διάλεξε προσεκτικά το τραπέζι του σαλονιού

σαλόνι με δύο μικρά τραπέζια κόκκινος τοίχος

Το πιο πιθανό είναι ότι ένα μικρό σαλόνι δε χωράει το κλασικό τραπεζάκι σαλονιού που έχεις φανταστεί. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνεις πιο δημιουργική. Προτίμησε λοιπόν παραλλαγές όπως δύο μικρότερα τραπέζια, ιδανικά που να μπαίνει το ένα μέσα στο άλλο για να προσαρμόζονται στις εκάστοτε ανάγκες σου. Διάλεξε μάλιστα τραπεζάκια με λεπτά πόδια ώστε να μη μοιάζουν ογκώδη.

8. Βάψε τους τοίχους λευκούς

σαλόνι με άσπρους τοίχους

Ένα κλασικό τρικ για να δείχνει ένα δωμάτιο μεγαλύτερο είναι να βάψεις τους τοίχους λευκούς ή τουλάχιστον ανοιχτόχρωμους. Ανάλογα με το γούστο σου μπορείς να διαλέξεις ψυχρούς ή θερμούς τόνους. Όπως και να έχει όμως ένα ανοιχτό χρώμα στους τοίχους θα φωτίσει το χώρο και θα τον μεγαλώσει.

Ένα μικρό σαλόνι λοιπόν δε χρειάζεται να είναι ασφυκτικό. Εφαρμόζοντας αυτά τα απλά tips μπορείς να ξεγελάσεις το μάτι και να αποκτήσεις το σαλόνι των ονείρων σου!

 

ΠΗΓΗ: ediva.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies